NL FR

Laat je verleiden door de wereld van de DS 3

Laat je verleiden door de wereld van de DS 3

Tijdloze iconen ontstaan niet zomaar. Ze worden geboren wanneer gepassioneerde mensen met kennis en talent een alledaags voorwerp verheffen tot een brok sterke adjectieven. Dat is ook de rode draad in het verhaal achter DS, een merk dat synoniem staat voor baanbrekend design en vooruitstrevende technologie, allemaal ten dienste van het ultieme comfort. Je kiest DS dan ook omwille van de emoties die de wagen bij je oproept.

DS staat niet alleen met die aanpak. Haute couture, meubels, gastronomie, … in heel wat opwindende sectoren maken mensen met passie het verschil tussen rationaliteit en flitsende merken. Ook in de nieuwe line-up van de DS 3 komt dat spanningsveld perfect naar voor, met onderscheidende uitvoeringen die tot in het kleinste detail trouw blijven aan deze filosofie. DS is dan ook meer dan een merk, het is een ode aan individualisme.

DS 3 Performance Line

Wat gebeurt er wanneer je de designers, ingenieurs en sportafdeling van DS Automobiles samen rond de tafel zet? Het antwoord: de DS Performance Line, een lijn die het echte Gran Turismo-gevoel naar boven belooft te brengen. Sportiviteit, maar met de verfijndheid om ook lange afstanden in alle comfort te overbruggen.

Naar de dynamische kant van de DS 3 Performance Line hoef je niet lang te zoeken. Met drie symbolische kleuren (Carmin, Wit en Gold) en sportieve designelementen zoals zwartglanzende, lichtmetalen velgen, rode wielnaafdoppen en zwarte spiegelkappen onderscheidt de Performance Line zich meteen. Een subtiele achterspoiler, specifieke badges en enkele Performance Line-stickers doen de rest.

Ook in het interieur heerst een sportieve sfeer, zonder het comfort in het gedrang te brengen. Specifieke extra’s, zoals een volnerflederen stuur en Performance Line Dinamica-sportzetels, beide getooid met luxueuze Performance Line-stiknaden, maken het leven aan boord nog aangenamer. Tel daar nog een rijkelijke en functionele uitrusting bij, en je beseft dat de term ‘Gran Turismo’ hier wel degelijk op zijn plaats is.

Laat je verleiden door de wereld van de DS 3 Image 1▲ Terug naar begin

DS 3 Cabrio

De open weg beleef je pas maximaal in een open omgeving. Een omgeving zoals de nieuwe DS 3 Cabrio. Dankzij een innovatief systeem voor het openen en sluiten van het dak switch je in de luchtigste versie van de DS 3 probleemloos van open naar gesloten rijden (en andersom) tot snelheden van 120 km/u. Tussenstops zijn overbodig, tenzij het uitzicht je daartoe dwingt natuurlijk.

De DS 3 Cabrio heeft een originele stijl, met direct herkenbare, avant-gardistische trekjes. Of wat dacht je van het tweekleurige zwevende dak, de zijdelingse haaienvin en de DS Wings-voorpartij? Met dubbele verchroomde ‘wings’ geeft die de DS 3 Cabrio letterlijk vleugels. Een speelse knipoog die wel past bij deze open versie van de DS 3.

Ook het praktische aspect wordt bij die zoektocht naar esthetiek niet uit het oog verloren. In het silhouet van de DS 3 Cabrio worden de contouren extra geaccentueerd door DS LED Vision-technologie, waarbij de dynamische richtingaanwijzers voor een levendige toets zorgen.

Twee keer design met een meetbare meerwaarde, want doordat ze gefacetteerd zijn, zorgen ze ook voor een perfecte verlichting. Je ziet dus niet alleen meer van de wereld, je wordt ook gezien. Al is dat laatste eigenlijk een evidentie in de DS 3 Cabrio.

Laat je verleiden door de wereld van de DS 3 Image 2▲ Terug naar begin

Chique en vrouwelijk

Bestuursters die houden van wagens met een persoonlijke touch, worden door DS op hun wenken bediend met twee op en top vrouwelijke uitvoeringen: de DS 3 Givenchy Le MakeUp en de DS 3 Ines de la Fressange. Modieuze limited edition-uitvoeringen met een duidelijke fashioninslag, die telkens verkrijgbaar zijn als berline of als cabrio.

De DS 3 Givenchy Le MakeUp is voorzien van een parelwitte, matte Blanc Opalin-lak met een speciale textuur die de zachte rondingen van de DS3 extra benadrukt. Een donkerpaars Whisper-kleurig dak, spiegelkappen en wielnaven zorgen voor een speels contrast.

Binnenin trekt een roze dashboardlijst, zetels in zwart nerfleder en led-retroverlichting in de make-upspiegels de aandacht, aangevuld met intuïtieve technologie en een exclusieve make-upset van Givenchy in de centrale armsteun. Die bevat Noir Couture-mascara, Prisme Visage-poeder, Le Rouge-lippenstift en een nooit eerder uitgegeven nagellak in dezelfde kleur als het Whisper-kleurige dak.

Ook bij de DS 3 Ines de la Fressange horen herkenbare kleuren: een inktblauwe lak in combinatie met een opaalwit dak (berline) of een canvaszwart cabriodak, aangevuld met rode spiegelkappen en wielbouten, plus een herkenbare decoratie rond de achterste ruiten. Verder zetten 17-inch Aphrodite-wielen en emblemen van het Franse modehuis de toon.

Binnenin komt de Parijse chique onder meer tot uiting met stoelen in blauw nerfleder, een rode dashboardlijst en een gestempeld Leon-reekalf (de mascotte van het modehuis). De decoratie die de achterste zijruiten siert, zien we hier terug rond de tapijten.

Beide edities worden gekoppeld aan een uitgebreide standaarduitrusting en kunnen net als de overige DS3-versies worden gecombineerd met een uitgebreid aanbod motoren, extra’s en andere accessoires.

Laat je verleiden door de wereld van de DS 3 Image 3

Terug naar overzicht