NL FR

DS Automobiles steunt tentoonstelling "François 1er et l'art des Pays-Bas"

DS Automobiles steunt tentoonstelling

DS Automobiles, reeds sinds 2015 mecenas van het Louvre, ondersteunt de tentoonstelling die vandaag haar deuren opent voor het publiek: ‘François 1er et l’art des Pays-Bas’

Deze onuitgegeven retrospectieve, een belangrijk evenement op de herfstkalender van het museum, belicht een vergeten deel uit de Franse kunstgeschiedenis. De tentoonstelling viert Frans I, een groot mecenas in zijn tijd, die gedurende zijn hele bewind de kunsten heeft ondersteund, en voert verscheidene kunstenaars op die in de loop der tijden in de vergetelheid zijn geraakt. Frans I heeft in ruime mate bijgedragen tot de uitstraling van de Franse renaissance en onderscheidt zich doordat hij niet alleen het prestige van Italië, maar ook de innovaties van de kunstenaars uit de Lage Landen ondersteunde.


Opmerkelijke kunstenaars, een vooruitstrevende en stoutmoedige koning, het Louvre en zijn iconische Piramide, allemaal zijn ze doordrongen van de avant-gardistische geest die ook het merk DS kenmerkt. U kunt de tentoonstelling ontdekken tot 15 januari 2018.

Op de affiche van de Parijse tentoonstellingen die u niet mag missen: ‘François 1er et l’art des Pays-Bas’. Deze tentoonstelling, die tot 15 januari 2018 loopt in het Louvre, biedt een onuitgegeven terugblik op werken van kunstenaars uit de Nederlanden die met hun uitzonderlijke talent op heel wat belangstelling konden rekenen van koning Frans I en zijn tijdgenoten.

Jean Clouet, Cornelis van Den Haag (alias Corneille de Lyon), Godefroy le Batave, Noël Bellemare, Grégoire Guérard, Bartholomeus Pons … het zijn stuk voor stuk namen die in de vergetelheid zijn geraakt en die het Louvre vijfhonderd jaar na datum in ere wil herstellen. Deze reis door de tijd dompelt bezoekers onder in de zestiende eeuw en brengt het talent van deze kunstenaars opnieuw tot leven. Ze bewezen hun kunnen in diverse technieken, van de verluchtingskunst, de schilderkunst en de brandschilderkunst tot de tapijtkunst en de beeldhouwkunst. Een mooi eerbetoon aan zoveel kunde en aan de tijdloze schoonheid van deze werken die de eeuwen hebben doorstaan.

“Dankzij zijn open kijk op de wereld en zijn artistieke intuïtie gaf Frans I deze kunstenaars de kans om hun stempel te drukken op hun tijd. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we deze nieuwe tentoonstelling rond hun talenten, hun oog voor detail en hun technische beheersing ondersteunen. Knowhow, aandacht voor details, raffinement en creativiteit, elegantie en lef zijn namelijk stuk voor stuk aspecten die het merk DS inspireren,” aldus Yves Bonnefont, algemeen directeur van DS Automobiles.

Terug naar overzicht