NL FR

Kom energie opdoen bij DS World Paris

Kom energie opdoen bij DS World Paris

Ver van de theaterscènes en cinemawereld die hem naam en faam bezorgden, onthult Patrick Braoudé met deze onuitgegeven tentoonstelling zijn talent van fotograaf, door acties met een extreme intensiteit vast te leggen op de gevoelige plaat.

De artistieke flou die zijn werken typeert, weerspiegelen de kracht, de snelheid en de energie van de beweging. Hun schilderachtige uitzicht met schitterende kleuren versterkt de dynamiek, de adrenaline en de sensaties van de actie die zich afspeelt.DS World Paris nodig het grote publiek uit om deze bijzondere artiest te ontdekken en zich te laten onderdompelen in de energie die deze foto’s met hun impressionistische en abstracte stijl uitstralen. Ze getuigen van een uitzonderlijke bekwaamheid en ondergingen geen enkele digitale retouche.Tot 21 mei 2019 te ontdekken bij DS WORLD PARIS, rue François 1er nr. 33 in Parijs (8ste arr.). Vrije toegang. De volledige collectie is te koop.Enkele dagen voor de E-Prix van Parijs, waar DS TECHEETAH de Franse hoofdstad onder stroom zal zetten, opent DS Automobiles de tentoonstelling ‘Énergie’ van Patrick Braoudé. Bezoekers ontdekken er onder meer foto’s van de eenzitter DS E-TENSE FE 19 in het heetst van de strijd. Het zijn verrassende beelden die het ongrijpbare grijpen: de kracht, de snelheid en de energie van de beweging.

Andere speelterreinen die de artiest een warm hart toedraagt, zijn rugby- en voetbalstadia, alsook andere plaatsen die vervuld zijn van beweging, kracht en gratie, adrenaline en sensaties. Patrick Braoudé stelt alles in het werk om het minuscule moment in het hart van de actie te vereeuwigen in zijn heel eigen stijl.

Door hun typische ‘flou artistique’ en hun schilderachtige uitzicht met schitterende kleuren lijken zijn foto’s wel impressionistische en abstracte schilderijen. En wat dit artistieke werk nog mooier maakt, is dat de effecten verkregen bij het maken van de foto op authentieke wijze worden overgebracht op de afdruk, zonder enige digitale retouche.“MIJN DOEL BESTAAT ERIN OM DE EXTREME INTENSITEIT VAN DE ACTIE IN BEELD TE BRENGEN.”


“Fotografie is een passie die ik al sinds mijn tienerjaren cultiveer en die ik ook in mijn cinemawerk toepas want kadreren draagt bij tot de creatie van de film. Mijn fascinatie voor beweging in de sport heeft mij, als liefhebber van rugby, voetbal, schermen en sinds kort ook Formule 1 en Formule E, zin gegeven om bepaalde bewegingen en sensaties in beeld te brengen. Mijn doelstelling is het vatten van de extreme intensiteit van acties en de enkele duizendsten van seconden vereeuwigen die vaak het verschil maken. Om de beweging te stileren, combineer ik de vaagheid van het bewegende onderwerp met een flou gecreëerd door de bewuste beweging van het toestel. Ik ben verheugd vandaag voor het eerst foto’s op groot formaat te mogen voorstellen en ben blij dat bij DS Automobiles te kunnen doen. Het lef en de creativiteit van het merk raken me, net als zijn energie.”Patrick Braoudé, kunstenaar-fotograaf
Terug naar overzicht