NL FR

DS TECHEETAH onthult de DS E-TENSE FE20

DS TECHEETAH onthult de DS E-TENSE FE20

DS TECHEETAH, de winnaar van het ABB FIA Formule E-kampioenschap, heeft vandaag zijn kleuren voor het zesde seizoen onthuld. Voor seizoen 2019/2020 versterkt de intussen befaamde zwarte en goudkleurige livrei zijn sportieve uitstraling dankzij elegante accenten die dezelfde kleuren laten terugkomen op diverse delen van de wagen.

De succestechnologie van het team wordt gehuldigd met een lauwerkrans op elke eenzitter, en de bolide van regerend wereldkampioen Formule E, Jean-Éric Vergne, wordt bovendien getooid met twee gouden sterren als verwijzing naar zijn twee pilotentitels. Met deze nieuwe look, ontworpen door de designstudio van DS Automobiles, ademt de DS E-TENSE FE20 meer dan ooit durf en prestaties. Vanuit technisch oogpunt is de DS E-TENSE FE20 de vrucht van een ontwikkelingsproces dat de kwaliteiten van de tweevoudige kampioen, DS E-TENSE FE19, nog versterkte.
Xavier Mestelan Pinon, Directeur van DS Performance: “Om het potentieel van de auto nog te vergroten, bouwde het team voort op de ervaring die het heeft opgedaan tijdens de twee successeizoenen. Onze ingenieurs hebben de meeste onderdelen geoptimaliseerd, echter zonder de hele eenzitter opnieuw uit te denken. De motor, de omvormer en de transferbak werden weliswaar aangepast maar de meest ingrijpende wijzigingen hadden betrekking op de geïntegreerde systemen van de wagen. Het ambitieuze onderzoeks- en ontwikkelingswerk had als doel om de piloten alle wapens te geven om hun twee titels te verdedigen en nieuwe titels te veroveren in het volgende seizoen, dat op 22 november van start gaat in Riyad.”Keith Smout, Commercieel Directeur DS TECHEETAH: “De DS E-TENSE FE20 is een evolutie van onze succesbolide. We wilden trouw blijven aan ons verleden en ons succes blijven vieren en eren zonder daarbij te raken aan de intussen emblematische livrei in zwart en goud. Als u van dichtbij kijkt, ziet u dat het motief vertrekt vanaf ons logo, de kop van een jachtluipaard, dat tevens verwijst naar onze inspanningen om het Big Cat Sanctuary te ondersteunen. Die organisatie beschermt jachtluipaarden en andere grote katachtigen, die meer dan ooit bedreigd zijn. Een nobel doel dat ons na aan het hart ligt.”


Terug naar overzicht