208 GTi by Peugeot Sport

2655504

PEUGEOT introduceert een nog radicalere versie van de mythische GTi, ontwikkeld door PEUGEOT Sport. Met zijn haarscherpe handling en intense rijervaring weet de 208 GTi by PEUGEOT Sport elke liefhebber van sportieve sensaties te bekoren.

RADICAAL EXTERIEURDESIGN

De 208 GTi by PEUGEOT Sport oogt exclusief en temperamentvol, vanuit elke hoek.
In tweekleurige uitvoering - getextureerd matzwart en glanzend roodi - is hij pas echt een blikvanger. Deze kleurstelling wordt herhaald in de grille met matzwart profiel bovenaan en rood profiel onderaan.

In zijaanzicht oogt de 208 GTi by PEUGEOT Sport extra sportief door de 10 mm verlaagde ophanging, wat nog wordt geaccentueerd door de matzwarte drempelprofielen en wielkastverbreders. De spoorbreedte nam toe met 22 mm vooraan en 16 mm achteraan, wat samen met de grote 18'' wielen - met matzwarte velgen - de wegligging en sportiviteit ten goede komt. Een knipoog naar de originele GTi is het logo 208 GTi by PEUGEOT Sport op de zijstijl.

De uitlaat mondt achteraan uit in een dubbele verchroomde sieruitlaat met afgeronde vorm die de unieke sound van de nieuwe motor 1.6 l THP 208 pk S&S Euro 6i produceert.

INTENSE RIJSENSATIES

De nieuwe 208 GTi by PEUGEOT Sport koppelt een unieke rijervaring aan sublieme prestaties dankzij de 1.6 l THPi Euro6 met een vermogen van 208 pk en een koppel van 300 Nm. Deze krachtbron is gecombineerd met een manuele 6-versnellingsbak, een Torsen-sperdifferentieeli en een specifiek onderstel voor optimale tractie, grip en efficiëntie.

De sportieve maar efficiënte 208 GTi by PEUGEOT Sport beperkt de CO2-uitstoot tot slechts 125 g/km (gemengd gebruik). Een absolute topprestatie in zijn segment.

SPORTIEF INTERIEURDESIGN

Het interieurdesign van de 208 GTi by PEUGEOT Sport sluit naadloos aan bij het dynamische exterieurdesign en oogt dan ook bijzonder sportief. De 208 GTi by PEUGEOT Sport combineert zwart en rood met een uitgesproken zin voor detail. Kuipzetels bekleed met Alcantara in combinatie met zwarte Tep en rode stiksels, glanzend zwart gelakte sierprofielen, zwarte deurhandgrepen en veiligheidsgordels met rood sierprofiel en kwaliteitsvolle rode vloermatten zorgen voor een bijzonder elegante sfeer.

Neem plaats in de speciale kuipzetel ontwikkeld door PEUGEOT Sport en neem het compacte stuur vast.
Op het perfect gepositioneerde head-up display van de PEUGEOT i-Cockpit kan alle belangrijke voertuiginfo worden afgelezen zonder de weg uit het oog te verliezen.

De perfecte rijhouding draagt bij tot een exclusieve rijervaring.

SPORTIEVE PRESTATIES

Met een acceleratievermogen van 0 naar 100 km/u in 6,7 s en 1000 m vanuit stilstand in 26,7 s beschikt de 208 GTi by PEUGEOT Sport uiteraard over een even performant remsysteem. Schijven met een diameter van 323 mm en een dikte van 28 mm vooraan zijn voorzien van vaste Brembo-remklauwen met vier zuigers - getekend PEUGEOT Sport - die garant staan voor ultrastabiel remmen.

ESP en tractiecontrole grijpen minder snel in met het oog op maximale grip. Een lager zwaartepunt in combinatie met een aangepaste geometrie en banden van het type Michelin Pilot Super Sport 205/40 R 18 optimaliseren de grip en garanderen een opmerkelijke wegligging. De 208 GTi by PEUGEOT Sport stuurt bijzonder strak en garandeert in alle omstandigheden unieke rijsensaties.

Schokdempers met specifieke veren in combinatie met een specifieke ophangingsgeometrie maken de besturing een stuk responsiever, wat de precisie en wendbaarheid ten goede komt.

Zo staat de ultrasportieve 208 GTi by PEUGEOT Sport garant voor een weergaloze rijervaring.